vincent botella

Vincent Botella (1968) studeerde enige tijd Filosofie en Culturele Antropologie in Amsterdam, en bezocht daar tevens een kunstacademie. Hij studeerde in 1995 cum laude af in de Vergelijkende Kunstwetenschap: Woord & Beeld aan de Vrije Universiteit. Eind jaren ‘90 was hij werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker. Daartoe verdiepte hij zich grondig in perceptie- en cognitiepsychologie, naast dieptepsychologie en linguïstiek.  

In de periode 1998-2000 volgde hij een Zijnsgeoriënteerde bewustzijnstraining (een combinatie van humanistische psychologie en boeddhisme) in Rotterdam, van 2001 tot 2005 een opleiding tot Praktijkvoerend Astroloog (zie astrologie-info.nl, mijn andere site) en in 2006 een opleiding tot Tai Chi Tao docent. Daarnaast verdiepte hij zich de afgelopen twintig jaar in vele spirituele, filosofische, psychologische en lichaams- georienteerde tradities. Daaronder waren Zijnsorientatie, Coaching- en imaginatietechnieken, Yoga, Qi Gong, Bio-energetica, massage, bewegingsleer en anatomie.

Vincent werkt sinds 2000 met mensen in de rol van inspirator, begeleider of coach. Zijn kracht ligt in de unieke combinatie van diepgaande inzichten, brede kennis en een zachte, respectvolle vorm van aandacht. Hij geniet het meeste als hij mensen, individueel en in groepen, zodanig weet te ondervragen en mee te nemen dat ze zelf hun meest transformerende inzichten formuleren en haast ongemerkt, als vanzelfsprekend, in contact met hun passie komen. Dat maakt hem met name uitermate bekwaam als coach.