vincent botella

Ik ben Vincent Botella (1968, Alicante). Ik ben sinds mijn jeugd bezig met de filosofie, de spiritualiteit en het bewustzijn van het lichaam. In de loop van mijn leven steeds diepgaander, praktischer en concreter.

 

Midden jaren '90 werkte ik aan een proefschrift, aan de VU in Amsterdam, waarin de stelling centraal stond dat alle betekenis, hoe abstract ook, uiteindelijk teruggaat op belichaming - een lichamelijk wezen zijn te midden van andere lichamelijke wezens in een concrete, zintuiglijk waarneembare omgeving. Na twee en een half jaar werken daaraan besefte ik dat, alhoewel dit thema essentieel voor mij was, een leven als wetenschappelijk onderzoeker mij niet gelukkig zou maken, ook al had ik, cum laude afgestudeerd, duidelijk aanleg voor dit werk. Ik was dan ook op basis van mijn afstudeerscriptie uitgenodigd om dit promotie-onderzoek te doen.

 

In 1997 stopte ik daarmee om me aan yoga en het kunstenaarschap te wijden. Binnen een jaar begon ik ook te mediteren en gaandeweg ontspon zich een pad langs prachtige spirituele en energetische disciplines. Ik heb me in de afgelopen ruim twintig jaar het meest laten vormen door:

 

  • yoga en ademtraining
  • qi gong en gedetailleerd energiebewustzijn
  • tantra en massage
  • meditatie, in de vorm van aandachtmeditatie en energetische meditaties
  • bio-energetica: praktisch, psychotherapeutisch en theoretisch
  • studie van de grote spirituele tradities
  • jungiaanse astrologie en psychologie
  • wetenschappelijke literatuur over (de fysieke, neurologische basis van) trauma en de verwerking daarvan
  • de studie van menselijke anatomie - theoretisch, maar ook als kunstenaar, yogi en masseur.

 

Ik ben gegrond, empathisch, intelligent en zorgvuldig. Ik heb ook mijn leven lang al een krachtig, soepel en gezond lichaam, zonder enige geschiedenis van ziekte of kwetsbaarheid, medicijn- of drugsgebruik. Ik houd van het lichaam als een zo zuiver mogelijk voertuig voor de levensenergie, die voor mij heilig is. Op een rustige manier ben ik liefdevol, maar ik hou ook van structuur en duidelijkheid, en ik heb een scherp oog voor details (fysiek, psychologisch en energetisch) die makkelijk over het hoofd gezien worden. Wie mij kent, herkent deze kwaliteiten niet alleen in mijn massages, maar ook in de wijze waarop ik yogales geef, een astrologisch consult bied of een massage-coachingsgesprek voer. En eerst en vooral natuurlijk als mens.

 

Ik houd van het leven, van de natuur, van dansen, van menselijk contact, van rust en verdieping en van volop genieten.