coaching


Coaching

Coaching, couseling en therapie zijn, zoals ik ze benader, dienstbare en helende vormen van communicatie, die je kunnen helpen wanneer je iets wilt veranderen, verwerken of leren. Dat kan op allerlei gebieden zijn: je leef- of werksituatie, je gedrag, je gedachten en gevoelens, je principes en idealen.

De gespreksvormen die ik bied, zijn betrokken, diepgaand, verhelderend en daardoor vaak opvallend snel van resultaat. Je kunt alle soorten vragen en kwesties inbrengen die te maken hebben met je leven: zingeving, werk, ‘hopeloze’ kwesties en valkuilen, verwerken van je verleden, opbouw van een nieuwe toekomst, je diepere zelf leren kennen en respecteren... Essentieel is dat de regie bij jou ligt én dat jouw persoonlijke waarden centraal staan. De combinatie van bewust-wording, wijziging van oude patronen en het voortdurend terugkoppelen naar de realiteit van alledag maakt deze werkvorm bijzonder prettig en effectief.

Ik bied een prettige en diepgaande vorm van begeleiden aan die werkzaam is gebleken bij de volgende zaken:

Ontwikkelen van zelfstandigheid en innerlijke kracht

Ontdekken en vormgeven van sluimerende talenten

Jezelf profileren, naar buiten treden

Burn-out, stress, spanningen, onrust (tijdelijk of chronisch)

Angsten (paniekaanvallen, dwanggedachten)

Relatieproblemen

Depressie

Verwerken van verlies

Een belangrijk kenmerk van mijn aanpak is dat ik altijd een doel afspreek met de cliënt. Ik help je om dit doel voor ogen te houden. Vaak bevat de vraag waarmee iemand binnenkomt al een doel. Daarna verken ik de achter-gronden van de vraag om de doelstelling te verfijnen. Deze verkennende fase haalt soms heel wat omhoog.

Globaal gesproken zijn de eerste bijeenkomsten, vaak alleen de eerste, dan ook wat emotioneler dan de latere. Echter, niet de emoties of ‘het verleden’ staan centraal, maar het afgesproken doel en dat bepaalt de cliënt .